La decepción y su incidencia en el trabajo autoetnográfico, una aportación desde la fenomenología

 Article publicat el 23/12/22 a: Teoria e Cultura vol. 17 (3): Dossiê Autoetnografias: (In)visibilidades, reflexividades e interações entre “Eus” e “Outros”  

La decepció d'intencions d'expectativa pot arribar a suposar una pèrdua de familiaritat respecte de l'horitzó d'operativitat molt interessant per a tot investigador. La no-repleció d'aquestes intencions, encara que només siga per un instant, suposa una escissió entre dos sentits d'una mateixa cosa on allò esperat, allò que anticipa els paràmetres d'un món propi segons les nostres habitualitats, contrasta amb allò sorgit i inesperat, que evidencia la presència d'una “alteritat”, d'un món “estrany” o no previst.

Aquesta duplicitat pot ser repensada com una oportunitat per a la reflexió sobre la decepció i les possibilitats d'estranyament, però també per al reconeixement de un mateix, una trobada on interrogar què subjau a la formació d'aquestes intencions, i que parla d'aquesta experiència acumulada que s'estableix com una xarxa de relacions entre els diferents aspectes del que un és per a ell mateix i en relació amb el món que habita, com a comunitat de sentit. En resum, una oportunitat per accedir a una tasca autoetnogràfica que permet més comprensió de la nostra manera de viure l'alteritat.



Llegir article a: La decepción y su incidencia en el trabajo autoetnográfico, una aportación desde la fenomenología